..............
字怎麼看來都差不多 ;em42;
במאמצים לגלות את סוד ההצלחה ניסינו לשוחח עם כמה מהאוברקלוקרים הבכירים בעולם, ובמקרה הצלחנו לאתר, אחרי עבודת מחקר מעמיקה, את האדם הראשון שהצליח לבצע המהרה במעבדי הקונרו החדשים של אינטל, וגם לראיין אותו און-ליין. המומחה הטייוואני הזה, הנושא את הכינוי Coolaler , נחשב לאחד האוברקלוקרים הטובים בעולם, ורק לפני שבוע וחצי הוא הצליח להביא את המחשב החדש שלו למהירות דמיונית של 4.99 ג' יגה-הרץ-כמעט כפול מהמהירות של מעבד הקונרו, שעדיין לא יצא לחנויות.
Coolaler לא בזבז זמן: הוא ניסה, והצליח להעלות את המחשב עם מערכת ההפעלה חלונות XP, להריץ מקבץ תוכנות בדיקה שיעידו שלא מדובר בקוריוז קצר, ומיהר לשלוח את תמונות המסך לאתר החביב על כל הממהרים כדי להירשם בספרי ההיסטוריה. לאחר הפצרות רבות, הסכים Coolaler לענות על כמה שאלות. "איך הצלחת לשבור את שיא המהירות?", שאלנו את השיאן הטרי. "תראו", אמר האוברקלוקר, שבין המהרה להמהרה מתפרנס בקושי כמנהל אתר אינטרנט של חברת בנייה, "אני לא שונה מכל העמיתים שלי שמנסים להגיע לשיאים. אני רק משקיע בנושא הזה הרבה תכנון ומחשבה מראש, ויש לי קצת ניסיון. אני מקדיש לכל מבצע כזה שעות בלי חשבון, ותוקף את הבעיה מכל כיוון אפשרי, כדי לסחוט את מקסימום המהירות שאפשר להוציא מהחומרה".
כש-Coolaler מדבר על השקעה, הוא לא מתכוון לשעה-שעתיים ביום בין ארוחת הערב לצפייה במשחק הכדורגל בטלוויזיה. המהנדס בן ה-46 חי בצניעות בדירה קטנה באחת מסמטאות טייפה, בירת טייוואן, ומבט חטוף בה מגלה כי הוא לא ממש משקיע בריהוט, בדקורציה או בעציצים. כל כספו הולך על ציוד למחשבים שעליהם הוא עורך ניסויים יום ולילה. בכל מקרה, זו לא היתה הפעם הראשונה ש-Coolaler שבר את שיא העולם בהמהרה, ושמו כבר הולך לפניו. האוברקלוקר הישראלי, הידוע בכינוי Cupra, היה משועשע כששמע מאיתנו מי מסתתר מאחורי הכינוי Coolaler.
"אתה לא יודע כמה זמן אנחנו מנסים לדבר איתו ולקבל ממנו טיפים", הוא הודה בכנות, "אבל גם אנחנו הישראלים לא קוטלי קנים. יש כמה ישראלים שמשקיעים את מיטב כספם וזמנם, ומגיעים להישגים בקנה מידה בינלאומי, ויש בעולם הכרה ביכולות שלנו. הבעיה היא שחברות ההיי-טק לא משקיעות כאן שקל ולא תומכות באוברקלוקרים המקומיים, כמו שעושות חברות הענק בחו"ל".
כך או כך, מי שרוצה להצטרף לעולם ההמהרה המטורף יכול לדלות מידע רב מהפורומים השונים באינטרנט: hwzone.co.il הישראלי או xtremesystems.org/forums ו-overclockers.com. אגב , אם מבררים קצת פרטים על העוסקים בתחום, מתברר שלרבים מהם יש רקע במרוצי מכוניות או באופנועים. מהיר ועצבני, כבר אמרנו?
:PPP: